Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Λαχανικά σε μορφή… μπιφτεκιού!


Θα χρειαστούμε (για 6 μεγαλούτσικα μπιφτέκια):
1 μεγάλη μελιτζάνα
4 κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μία πρέζα δυόσμο ξερό
Ένα ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
Μισό φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο, ό,τι θέλετε

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα και την κόβουμε σε κυβάκια. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ρίχνουμε λάδι στα χέρια μας και λαδώνουμε ελαφρά τα κομμάτια μελιτζάνας και κολοκυθιών. Εφόσον τα λαδώσουμε, τα τοποθετούμε όλα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 20 λεπτά. Όταν τρυπιούνται με το πηρούνι, είναι έτοιμα. Τα βάζουμε στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα βάζουμε σε μπολ.
Ψιλοκόβουμε στο blender και το κρεμμύδι και το μαραίνουμε σε ένα tefal με λίγο λαδάκι.
Στο μπολ που έχουμε το μίγμα μελιτζάνας-κολοκυθιού, ρίχνουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Ζυμώνουμε καλά καλά με τα χέρια μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε κανένα μισάωρο να σφίξει.
Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς  για 25 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: