Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Πανεύκολη μηλόπιτα


Θα χρειαστούμε:
3-4 κόκκινα μήλα
1 φύλλο σφολιάτας
Μαύρη ζάχαρη, κανέλλα

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σε τεφάλ σε δυνατή φωτιά και τα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και λίγη μαύρη ζάχαρη (μια κοφτή κουταλιά της σούπας περίπου) και λίγη κανέλλα. Όταν τα μήλα έχουν μαραθεί και μαλακώσει, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε αντικολλητικό ταψί απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Στη μισή επιφάνεια της σφολιάτας, τοποθετούμε το μίγμα των μήλων. Με το υπόλοιπο μισό φύλλο σκεπάζουμε το μίγμα των μήλων. Τρυπάμε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: