Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Σπιτικά, εύκολα τυροπιτάκια!

Θα χρειαστούμε (για 20 κομμάτια περίπου):
Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
ηλιέλαιο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 αυγό
1 βιτάμ παραλληλόγραμμο


Για τη γέμιση
400 γρ ανθότυρο (μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτα-μισή ανθότυρο)
2 αυγά

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βιτάμ σε ένα κατσαρολάκι. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το γιαούρτι. Κρατάμε το κεσεδάκι για μεζούρα. Μετράμε 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τέλος προσθέτουμε 5μισι κεσεδάκια αλεύρι και ζυμώνουμε. Το αποτέλεσμα είναι μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμιγνύουμε το τυρί με τα δύο αυγά, χτυπημένα.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης στο χέρι μας, το απλώνουμε και τοποθετούμε μια κουταλίτσα γέμιση στο κέντρο. Κλείνουμε το τυροπιτάκι. Όταν τα γεμίσουμε όλα, τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος, τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις και αέρα για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: