Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Απολαυστικά πιτσάκια με λαχανικά


Θα χρειαστούμε:
Μικρές αραβικές πίτες
1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Για τη σάλτσα:
Σάλτσα ντομάτα (κατά προτίμηση βιολογική)
Λίγο ξερό βασιλικό
Ελαιόλαδο
Ελάχιστη ζάχαρη

Τριμμένα τυριά της επιλογής σας  (προτείνω μοτσαρέλα)

Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά. Τα λαδώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας και τα τσιγαρίζουμε σε τεφάλ  λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα: σε κατσαρολάκι βάζουμε γύρω στα 300 γρ. σάλτσα, λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο, στη μύτη ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγο ξερό βασιλικό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε αντικολλητικό ταψί, απλώνουμε όσες αραβικές πιτούλες θέλουμε. Με ένα κουτάλι βάζουμε σάλτσα ντομάτα σε κάθε πιτούλα και απλώνουμε ελαφρά για να καλύψει όλη την πιτούλα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε λίγα κομμάτια λαχανικών και τέλος από πάνω μπόλικο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: